Waarom een massage? Vaak wordt deze vraag beantwoord met ‘om te ontspannen’ of om ‘pijn te verminderen’.
Er zijn echter veel meer redenen waarom een massage gezond is. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat massage een doeltreffende manier is om zowel de psychische als de lichamelijke gezondheid te verbeteren.

 1. Massage verbetert het immuunsysteem

  Door regelmatig een massage te ontvangen, word je weerstand beter. Je immuunsysteem wordt versterkt doordat je lichaam meer witte bloedlichaampjes aanmaakt en het stresshormoon cortisol in je lichaam wordt verlaagd.

 2. Het vermindert stress

  Door massage wordt de aanmaak van stresshormonen verminderd, zodat het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen van een inspanning. Het zet je gedachten even stil.
  Even een moment van loslaten, een heerlijk moment voor jezelf.Ook mensen die last hebben van angsten en nerveuze klachten kunnen baat hebben bij massage als ondersteunende behandelwijze. Een speciale kindermassage kan ook kinderen helpen beter om te gaan met stress in hun dagelijks leven.

 3. Het kan verlichting geven bij hoofdpijn en migraine

  Eén op de vijf Nederlanders heeft minstens één keer per week hoofdpijn. Massage op regelmatige basis kan hierbij ontzettend veel verlichting geven, ook wanneer het om chronische klachten gaat.

 4. Het kan ervoor zorgen dat je beter slaapt

  Tijdens de massage wordt het gelukshormoon serotonine geproduceerd. In de hersenen is serotonine onder andere betrokken bij slaap. Het zorgt ervoor dat je beter slaapt.

 5. Het geeft je een humeur een boost

  Door massage komen de gelukshormonen serotonine en endorfine vrij. Ze zorgen ervoor dat je je blij, zorgeloos en fijn voelt. Pijn kun je beter verdragen.

 6. Het zorgt ervoor dat je beter in je vel zit

  Letterlijk, want massage bevordert een gezonde huid. Doordat spanningen in het onderhuidse bindweefsel los worden gemasseerd, wordt je huid elastischer. De doorbloeding in de huid wordt beter. Hierdoor wordt de kleur en de uitstraling van de huid mooier.
  Maar ook figuurlijk, want door regelmatig een massage te ontvangen, waarbij persoonlijke aandacht, warmte en respect voorop staat, ga je je op de langere termijn ook beter in je vel voelen. Dat straal je uit naar andere mensen.

 7. Het zorgt ervoor dat je spieren ontspannen en dat je een betere houding aanneemt

  Massage kan pijnlijke en stijve spieren verzachten en houdt de spieren soepel.
  Het regelmatig ontvangen van een massage kan ook wonderen doen voor je lichaamshouding. Een slechte lichaamshouding ontstaat vaak geleidelijk. Spanning in een bepaald gebied bouwt zich langzaam op, waardoor onbewust het betreffende gebied wordt ontlast, maar juist andere spieren teveel worden belast. Denk bijvoorbeeld aan opgetrokken schouders achter de computer.
  Voorkomen is in dit kader echter beter dan genezen. Als masseur kun je de klacht verzachten, maar veel beter is uiteraard om dit soort problemen te voorkomen en regelmatig de spanning in je spieren weg te laten masseren.

 8. Het verbetert de bloedcirculatie

  Massage werkt activerend op de bloedsomloop. Verse voedingsstoffen worden rondgepompt. Het lichaam krijgt daardoor nieuwe energie.
  De bloeddruk wordt verlaagd door massage.

 9. Het verwijdert afvalstoffen

  Bloed- en lymfecirculatie wordt geactiveerd. Afvalstoffen kunnen hierdoor eerder het lichaam verlaten. Het is daarom wel van belang om na de massage voldoende te drinken.

 10. Het kan je beter laten concentreren

  Massage zet je gedachten even stil. Het kalmeert je geest. Hierdoor kun je weer helderder nadenken. Onderzoek heeft uitgewezen dat een stoelmassage van 15 minuten er al voor kan zorgen dat je alerter wordt en betere antwoorden kunt produceren.

In verband hiermee is het nu ook mogelijk (maand)abonnementen af te sluiten bij Feliz08.