Bij een massage gebruik ik heel regelmatig één van de oliën van Young Living voor een aromatherapy massage. Zoals sommigen al weten ben ik er super enthousiast over.

Ik verbaas me elke keer weer over de werking van deze etherische oliën voor verschillende rug/spierklachten, buikklachten, detox, hoofdpijn en stress.

Vijf punten die je moet weten over deze oliën:


Wat zijn nu eigenlijk etherische oliën?

Een essentiële/etherische olie is een aromatische vloeistof die zit in bloemen, vruchten, struiken, bomen, wortels, harsen en zaden en worden ook wel de ‘levensenergie’ van de plant genoemd. Zij geeft de plant haar karakteristieke smaak en geur, maar is ook van vitaal belang voor planten om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en voor de aanpassing aan het milieu.

Hoe worden oliën gewonnen uit de betreffende plant?

De natuur bestaat uit ontzettend veel en uiteenlopende geuren, maar belanden die geuren nu uiteindelijk in een flesje? Planten bestaan uit chemische verbindingen, welke maar op een manier te vangen zijn, te weten middels extractie. Doordat bloemen, vruchten, struiken, bomen, wortels, harsen en zaden uit verschillende structuren en samenstellingen bestaan, vindt extractie bij elke plant op een andere manier plaats. Er zijn een aantal basismethoden, waaronder een stoom-destillatieproces (wordt het vaakst toegepast) of compressie (makkelijkste methode) , waardoor ze 100 tot 10.000 keer geconcentreerder zijn dan de oorspronkelijke plant.

Hoe werken etherische oliën?

Etherische oliën hebben werkzame stoffen in een zeer zuivere en geconcentreerde vorm. Wist je dat er ongeveer 75 citroenen nodig zijn om een flesje van 15 ml Lemon te kunnen vullen?

Je kunt ze via o.a. inhalatie (bijvoorbeeld d.m.v. een diffuser) en huid (verdund, op de gewenste plek, onder je voeten, op je polsen, in het kuiltje van je nek of d.m.v. een massage) laten opnemen in je lichaam. Het wordt via je reukorgaan opgenomen in je limbische systeem, waardoor die delen in het brein worden geactiveerd die emoties, geheugen, leren en motivatie reguleren. Via de huid komen deze oliën uiteindelijk ook in de bloedsomloop, waarmee lichamelijke effecten kunnen worden bereikt. Op die manier kunnen etherische oliën je (psychische) gezondheid positief beïnvloeden.

Geur van een etherische olie?

Een zuivere etherische olie ruikt naar de soort plant waarvan het is gemaakt. Dit betekent onlosmakelijk dat sommige oliën niet erg lekker ruiken. Door producten te gaan toevoegen waardoor de geur verandert, wordt de kwaliteit van de olie zodanig aangetast dat deze veel minder of zelfs helemaal geen effect meer heeft. Het is heel belangrijk dat je gebruik maakt van 100% natuurlijke oliën, zonder synthetische vulstoffen. De etiketten in deze zijn nogal eens misleidend. Kijk daarom goed naar de waarschuwingssymbolen op de flesjes. Ruik ook aan de olie en bepaal of de geur inderdaad overeenkomt met geur van de plant.

Waarom Young Living?

De oliën van Young Living zijn gegarandeerd 100% zuiver. Ze zijn van therapeutische kwaliteit, waarbij alle werkzame stoffen van de plant zijn behouden. Ze kunnen daardoor daadwerkelijk ondersteunend zijn aan je algehele welzijn. Young Living stelt, om dit niveau te kunnen bereiken, enorm hoge eisen aan de productie van hun olie. Er is in dit kader sprake van ‘Seed tot seal’: het hele proces van zaadje tot aan het verzegelen van de flesjes is in eigen beheer is en wordt streng gecontroleerd door henzelf en derden.

Young Living zorgt ervoor dat de planten op eigen landgoederen op biologische wijze worden geteeld, geoogst, gedestilleerd en verpakt. Er wordt op deze manier gegarandeerd dat er geen  pesticiden of chemicaliën in het product zitten. Je kunt er zeker van zijn dat de oliën puurbiologisch, super geconcentreerd en van therapeutische kwaliteit zijn.

Wil je er graag meer over weten? Join the group: facebookgroep Young Living - Feliz 08