Evelien

Evelien Kant, gediplomeerd masseuse met een passie voor natuurlijke producten.

Evelien Kant is gediplomeerd masseuse en heeft een passie voor natuurlijke producten. Ze werkt, behalve met volwassenen met diverse klachten, graag met kinderen met autisme.

Mijn naam is Evelien Kant (1981), ik ben getrouwd met Martijn en moeder van Tycho (2006), Tijmen (2008), en Phileine (2011). 

Op 1 april 2017 ben ik met mijn praktijk in de prachtige omgeving tussen Oss en Heesch begonnen. Door mijn zoon Tijmen ben ik aanraking gekomen met massage.

De zoektocht naar een oorzaak

De geboorte van Tijmen is een intensieve ervaring geweest. Tijmen was een huilbaby. We voelden als ouders dat er iets aan de hand was. Na jarenlang ziekenhuis in en ziekenhuis uit te zijn gegaan omdat in eerste instantie door de kinderarts enkel het lichamelijk welzijn is onderzocht, is uiteindelijk, na veel strijd, de diagnose PDD-NOS gesteld. Inmiddels hebben we ons gezin goed op de rit. De gevolgen van PDD-NOS zijn grillig. Waar het nu goed gaat, kan het zomaar ineens anders gaan.

Het gaat met pieken en dalen. We hebben onze weg daar op dit moment redelijk in kunnen vinden. We zijn nu op een punt dat we ook inzien welke verrijking Tijmen ons heeft gebracht. Hij heeft ons zo’n andere kijk op het leven gegeven. We zijn genoodzaakt om een stap terug te doen in de snelheid van ons leven. En eigenlijk voelt dat heel prettig.

Vanaf mei 2016 kwam Tijmen in een enorme dip. Hij kon de snelheid van de maatschappij helemaal niet meer aan, waardoor hij door de stress regelmatig flauwviel. Ook toen kwamen we weer in het medische circuit van nu een kindercardioloog. Gelukkig bleek hieruit niet dat er sprake was van een hartprobleem. Ook dit bleek een gevolg van zijn PDD-NOS te zijn.

Alternatieve manieren van behandeling

Door de hulpverlening werd inmiddels wel aangegeven na te gaan denken over medicijnen, omdat hij lichamelijk last ging ondervinden van zijn beperking. Zonder een oordeel te geven over het al dan niet gebruik van medicijnen, wij waren er als gezin op dat moment nog niet aan toe.

Maar goed, als ouder breekt je hart om te zien dat je kind het niet aankan en hij iedere dag weer op zijn tenen moet lopen om het gewone leven aan te kunnen. We zijn daarom (naast de al doorgevoerde methoden, zoals structuur en verplichte rustmomenten) op zoek gegaan naar alternatieve manieren om Tijmen rust te geven. 

We hebben gekozen voor een therapiehond. Daarnaast heeft Helen Lodder (grondlegster Heppie massage) mij een prachtig instrument in handen gegeven om Tijmen de voor hem soms vreemde wereld op een meer ontspannen wijze te beleven. Het was zo ontzettend mooi om voor het eerst bij de gezichtsmassage echt contact met Tijmen te krijgen. Het was even een moment dat de muur om Tijmen ineenstortte en ik echt diep contact met hem kreeg. Het was voor hem en mij een bijzonder emotioneel moment, waar ik regelmatig aan terugdenk en kracht uit put, zeker op de momenten dat het niet zo goed gaat met Tijmen. Ik wil dit graag met andere ouders en kinderen delen.

Massage voor mij

Omdat het effect van massage voor mij zo duidelijk was, wilde ik me verder gaan verdiepen. Ik ben inmiddels gediplomeerd masseuse, waarbij ik me met name gespecialiseerd heb in ontspanningsmassages voor mensen die veel stress en klachten ervaren n.a.v. prikkelverwerkingsproblematiek. Ik vind het fijn om mensen even te laten ontsnappen aan de drukte van alledag. Een aanraking met de juiste aandacht kan zoveel doen.

Mijn deur staat altijd open om even kennis te maken. Het is tenslotte fijn om van tevoren te weten bij wie jij een massage boekt. Ook vind ik het fijn om te weten wie jij bent en wat je van mij verwacht. Op die manier kan ik jou bieden wat bij je past.