Massage bij Autisme / Heppiemassage

Massage bij autisme en Heppiemassage

Wist je dat ruim 1% van de Nederlanders (ongeveer 190.000 mensen) een vorm van autisme heeft.

Autisme, je staat er mee op en gaat ermee naar bed. In de huidige maatschappij wordt ontzettend veel van mensen verwacht. Alles gaat ontzettend snel. Voor mensen zonder autisme is het al vaak moeilijk bij te benen. Laat staan voor iemand zoals jij waar de prikkelverwerking net anders loopt. Massage bij autisme kan hier een oplossing zijn.

Als ik vanuit onze eigen situatie praat, dan heeft Tijmen, onze zoon die een vorm van autisme heeft, ons leven juist enorm verrijkt. Tuurlijk gaat het met pieken en dalen, maar hij heeft ons zo’n andere kijk op het leven gegeven. We zijn genoodzaakt om een stap terug te doen in de snelheid van ons leven. En eigenlijk voelt dat heel prettig.

Tijmen zelf heeft het er regelmatig wel echt moeilijk mee. Het is vaak te druk, het gaat vaak te snel op school, maar ook in zijn vrije tijd met vriendjes en sport. Hij voelt zich vaak niet begrepen door de buitenwereld. Hij snapt heel goed dat het bij hem soms anders gaat dan bij anderen, waardoor hij moeite heeft met het acceptatieproces. Onze grootste wens is dat hij ooit echt gaat voelen dat hij prima is zoals hij is. Hij is een mooie, lieve, talentvolle jongen!! Het constante ‘gevecht’ met de wereld om hem heen, zorgt ervoor dat zijn stresslevel sowieso al hoger is dan de mensen om hem heen maar dat dat level ook nog regelmatig nog verder stijgt, met alle gevolgen van dien.

In het reguliere hulpverleningsproces, wat overigens super belangrijk is, staat, althans dat is onze ervaring, vaak het praten erover voorop. We hebben gemerkt dat het ook fijn is om af en toe er niet over te praten en even een moment van rust te mogen ervaren. In dit kader is Heppiemassage een hele mooie mogelijkheid om even die rust te bieden.

Het is zeker niet alleen bedoeld voor kinderen met autisme. Ook volwassenen met autisme reageren goed op deze massagetechnieken. Ik heb inmiddels diverse volwassenen met autisme mogen behandelen. Voor een reactie als ‘even geen punthoofd meer’ daar doe ik het echt voor.

Mocht je eerst even kennis willen komen maken, al dan niet met je begeleider, dat kan altijd! Vraag bij je eventuele begeleider ook naar de mogelijkheden van financiering.

Review van Kim uit 2018

 

Maak een afspraak

 

Wanneer kan ik níet gemasseerd worden?

 

Tarieven

 

Extra voordelige (maand)abonnementen met aantrekkelijke kortingspercentages zijn mogelijk.