Massage bij Autisme - ADHD - HSP - stoelmassage | Feliz 08

MASSAGE BIJ AUTISME/ADHD/HSP

In de huidige maatschappij wordt ontzettend veel van mensen verwacht. Alles gaat ontzettend snel. Voor mensen zonder autisme, ADHD, HSP is het al vaak moeilijk bij te benen. Laat staan voor iemand waar de prikkelverwerking net anders loopt.

Als ik vanuit onze eigen situatie praat, dan heeft Tijmen, onze zoon die een vorm van autisme heeft, ons leven juist enorm verrijkt. Tuurlijk gaat het met pieken en dalen, maar hij heeft ons zo’n andere kijk op het leven gegeven. We zijn genoodzaakt om een stap terug te doen in de snelheid van ons leven. En eigenlijk voelt dat heel prettig.

Tijmen zelf heeft het er regelmatig wel echt moeilijk mee. Het is vaak te druk, het gaat vaak te snel op school, maar ook in zijn vrije tijd met vrienden en sport. Zijn hoofd zit vol. Hij voelt zich vaak niet begrepen door de buitenwereld. Hij snapt heel goed dat het bij hem soms anders gaat dan bij anderen, waardoor hij moeite heeft met het acceptatieproces. Onze grootste wens is dat hij ooit echt gaat voelen dat hij prima is zoals hij is. Hij is een mooie, lieve, talentvolle jongen!! Het constante ‘gevecht’ met de wereld om hem heen, zorgt ervoor dat zijn stresslevel sowieso al hoger is dan de mensen om hem heen maar dat dat level ook nog regelmatig nog verder stijgt, met alle gevolgen van dien.

In het reguliere hulpverleningsproces, wat overigens super belangrijk is, staat, althans dat is onze ervaring, vaak het praten erover voorop. We hebben gemerkt dat het ook fijn is om af en toe er niet over te praten en even een moment van rust te mogen ervaren. In dit kader is massage een hele mooie mogelijkheid om even die rust te bieden.

Samen bepalen we hoeveel prikkels jij kunt verdragen en welke massage hierbij past.

Mocht je graag eerst een keer kennis willen komen maken, al dan niet met je begeleider, dat kan altijd! Vraag bij je eventuele begeleider ook naar de mogelijkheden van financiering.

Ik maak hierbij o.a. gebruik van de volgende massagetechnieken:

  • Klassieke massage
  • Holistic pulsing
  • Polariteitsmassage
  • Hoofdmassage
  • Heppiemassage®: Deze massage is speciaal uitgedacht  voor mensen die prikkels anders verwerken (denk aan ASS, ADHD, HSP ..) en kan helpen ‘om stress, angst, spanning, overprikkeling en een vol hoofd te verminderen, contact en concentratie te verbeteren, beide hersenhelften beter te laten samenwerken, het lichaamsbesef te vergroten, beter te slapen en zich beter in zijn vel te voelen.’