Massage bij stress en burn-out klachten | Feliz 08

STRESS EN BURN-OUT MASSAGE

Ervaar je lichamelijk en geestelijk veel stress? Heb je moeite met concentreren, slaap je slechter, voel je je emotioneel labieler? Voel je vermoeid? Heb je vaak hoofdpijn, darmklachten en spierpijn?

Dit kunnen signalen van het lichaam zijn dat er sprake is van teveel stress. Je kunt overspannen of zelfs burn-out zijn. Je bent niet de enige! Een op de vijf werknemers heeft last van burn-out klachten. 

Burn-out kent mentale en fysieke klachten. Door te lang teveel stress te ervaren, raken de processen in het lichaam verstoord.

Het is belangrijk om te luisteren naar wat het lichaam vertelt. Het herstel van energie en fysieke conditie kan worden gestimuleerd door een goede nachtrust, een dagstructuur, gezonde voeding, veel water drinken en bij jouw passende, in eerste instantie rustige, beweging. Denk daarbij bv. aan yoga, zwemmen of wandelen. Ook ontspanning kan helpen je klachten weer te verminderen.

Een massage op maat met persoonlijke aandacht kan, op regelmatige basis, zeker bijdragen aan herstel. Een reguliere ontspanningsmassage kan op dit moment nog veel te heftig zijn, omdat het lichaam nog moeilijk kan omgaan met de prikkels die een massage geeft. Het is dan ook extra belangrijk om de intensiteit en duur van de massage rustig op te bouwen. Aan de hand van een intakegesprek kunnen we samen bekijken waar jij op dat moment staat.
Een massage zal in eerste instantie vooral gericht zijn op loslaten, even rust in het hoofd, zodat je je lichaam ook kunt voelen.

Het effect van een massage bij Burn-out of stress gerelateerde klachten:

 • Het hoofd tot rust brengen
 • Beter en dieper kunnen slapen, waardoor het herstelproces beter in werking wordt gezet
 • Vermindering van vermoeidheidsklachten
 • Vermindert het gevoel van stress
 • Meer lichaamsbewustzijn
 • Meer zelfvertrouwen door betere begrenzing
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • De stofwisseling in de cellen wordt verbeterd, zodat lichamelijke processen (bv spijsvertering) beter gaan werken
 • Bevordert het afvoeren van afvalstoffen
 • Verbeterde immuniteit
 • Meer balans tussen denken en voelen

Ook als je nog niet burn-out bent, maar wel de genoemde klachten ervaart, kan deze massage helpend zijn.

Het is ook mogelijk massage te combineren met stress- en burn-out coaching.

Massagebehandelingen en coaching hebben veel overeenkomsten. Daarnaast kunnen ze een mooie aanvulling op elkaar vormen. Massage laat de energie vrij stromen. Lichamelijke klachten kunnen daardoor worden opgelost, maar ook veel emotionele problemen kunnen daardoor verdwijnen. Massage kan ervoor zorgen dat je dichter bij jezelf komt en je beter kunt luisteren naar je eigen ik. Daardoor kun je beter ontdekken wat je echt wilt. De coaching is erop gericht om hiermee ook in de praktijk aan de slag te gaan. De innerlijke rust die daarmee bereikt kan worden, kan weer worden versterkt door massage.

Voor een ontspanningspakket van 6 coachsessies en 6 massages geldt een aangepast tarief.

Uiteraard kun je ook een losse massage en een losse coachingssessie boeken.