Magnesiummassage | Feliz08

MAGNESIUMMASSAGE

Magnesiummassage is een heilzame en krachtige massagetherapie met magnesiumolie en -gel. Magnesium zorgt voor extra ontspanning met een diepgaande werken. Spieren ontspannen. Het brengt zowel lichamelijke als mentale rust, geeft je vernieuwde energie en versterkt je immuunsysteem.

De massagebehandeling zal gestart worden met het aanbrengen van magnesiumolie op de handen en de voeten. Doordat hier veel zweetklieren zitten, begint het lichaam meteen met het opnemen van het magnesium. De te masseren lichaamsdelen zullen voor de massage vochtig gemaakt worden met warme natte doeken. De massage zelf wordt uitgevoerd met heerlijke warme massageolie waaraan de magnesium gel aan toegevoegd zal worden. Het magnesium wordt door de huid opgenomen, wat een boost zal geven aan je lichaam.

Waarom magnesium?

Magnesium is naast o.a. water en zuurstof super belangrijk voor ons lichaam. Het vormt een belangrijke bouwsteen van ons lichaam en stuurt meer dan 328 lichaamsprocessen aan, waaronder de stofwisseling, de energieproductie in spieren en hart, ontspanning van de spieren, instandhouding van de botten en de prikkeloverdracht tussen spieren en zenuwen. Normaal gesproken hebben we ongeveer 400 mg magnesium per dag nodig. De behoefte aan magnesium neemt toe naarmate we ouder worden, veel stress ervaren, veel sporten, bepaalde medicatie gebruiken, maar ook naarmate we meer koolzuurhoudende frisdanken, koffie, suikers gebruiken. Als je regelmatig sport, heb je dagelijks wel 1000-1200 mg magnesium nodig. Door het zweten gaat er een hoop magnesium verloren, maar ook omdat de spieren veel magnesium opnemen.

In de ideale situatie halen we onze magnesiumbehoefte uit voeding zoals bananen, granen, noten, groene groenten. De hoeveelheid magnesium is echter veel lager geworden in onze voedingsmiddelen. Dit kan leiden tot een magnesiumtekort.

Een magnesiumtekort kan leiden tot de volgende klachten:

  • Spierkrampen (nachtelijke krampen in de kuiten)
  • Rusteloze benen
  • Spierzwakte
  • Lusteloosheid
  • Nervositeit
  • Migraine
  • Menstruatiepijn
  • PMS

De huid is transdermaal voor lichaamseigen stoffen. De werkzame stof in de magnesiumproducten die ik tijdens de massage gebruik (Permsal) is magnesiumchloride, een lichaamseigen stof, die daarom snel door de huid wordt opgenomen. Magnesium gaat zo rechtstreeks naar de cellen en door naar de bloedbaan.

Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen zoals magnesiumtabletten. Deze komen terecht in het maagdarmkanaal, waar veel verloren gaat. Slechts een klein deel wordt opgenomen. Deze orale supplementen bevatten magnesiumverbindingen, die minder lichaamseigen zijn en minder goed worden opgenomen. 

Via de huid kun je nooit te veel magnesium gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn, nemen ze simpelweg niets meer op. 

Het is aan te bevelen om een magnesiummassage periodiek te herhalen, zodat een magnesiumtekort aangevuld kan worden. Op deze manier kun je je lichaam een boost geven. Door de massages te combineren met het zelf thuis aanbrengen van magnesiumolie of een heerlijk magnesium voetenbad, hou je je magnesiumpeil op niveau.

De Permsal producten zijn ook verkrijgbaar bij Feliz08. 

N.B.:

  • Magnesium kan wat prikken op je huid. Voor volledige ontspanning is het goed om je minimaal 2 dagen voor de behandeling niet te scheren.