Over Evelien | Feliz 08

Over Evelien

Welkom! Mijn naam is Evelien Kant, 42 jaar. Ik ben getrouwd met Martijn en trotse moeder van drie super fijne kids in de puberleeftijd.

Massage

Door onze zoon Tijmen ben ik aanraking gekomen met massage.

De geboorte van Tijmen is een intensieve ervaring geweest. Tijmen was een huilbaby. We voelden als ouders dat er iets aan de hand was. Na jarenlang ziekenhuis in en ziekenhuis uit te zijn gegaan omdat in eerste instantie door de kinderarts enkel het lichamelijk welzijn is onderzocht, is uiteindelijk, na veel strijd, de diagnose PDD-NOS gesteld. Inmiddels hebben we ons gezin goed op de rit. De gevolgen van PDD-NOS zijn grillig. Waar het nu goed gaat, kan het zomaar ineens anders gaan.

Het gaat met pieken en dalen. We hebben onze weg daar op dit moment redelijk in kunnen vinden. We zijn nu op een punt dat we ook inzien welke verrijking Tijmen ons heeft gebracht. Hij heeft ons zo’n andere kijk op het leven gegeven. We zijn genoodzaakt om een stap terug te doen in de snelheid van ons leven. En eigenlijk voelt dat heel prettig.

Vanaf mei 2016 kwam Tijmen in een enorme dip. Hij kon de snelheid van de maatschappij helemaal niet meer aan, waardoor hij door de stress regelmatig flauwviel. Ook toen kwamen we weer in het medische circuit van nu een kindercardioloog. Gelukkig bleek hieruit niet dat er sprake was van een hartprobleem. Ook dit bleek een gevolg van zijn PDD-NOS te zijn.

Door de hulpverlening werd inmiddels wel aangegeven na te gaan denken over medicijnen, omdat hij lichamelijk last ging ondervinden van zijn beperking. Zonder een oordeel te geven over het al dan niet gebruik van medicijnen, wij waren er als gezin op dat moment nog niet aan toe.

Maar goed, als ouder breekt je hart om te zien dat je kind het niet aankan en hij iedere dag weer op zijn tenen moet lopen om het gewone leven aan te kunnen. We zijn daarom (naast de al doorgevoerde methoden, zoals structuur en verplichte rustmomenten) op zoek gegaan naar alternatieve manieren om Tijmen rust te geven. 

We hebben gekozen voor een therapiehond. Daarnaast heeft Helen Lodder (grondlegster Heppie massage) mij een prachtig instrument in handen gegeven om Tijmen de voor hem soms vreemde wereld op een meer ontspannen wijze te beleven. Het was zo ontzettend mooi om voor het eerst bij de gezichtsmassage echt contact met Tijmen te krijgen. Het was even een moment dat de muur om Tijmen ineenstortte en ik echt diep contact met hem kreeg. Het was voor hem en mij een bijzonder emotioneel moment, waar ik regelmatig aan terugdenk en kracht uit put, zeker op de momenten dat het niet zo goed gaat met Tijmen. Ik wil dit graag met anderen delen.

Omdat het effect van massage voor mij zo duidelijk was, wilde ik me verder verdiepen. Ik ben gediplomeerd masseuse conform NGS-protocollen via Mood Massage Opleidingen. Ik heb diverse specialisaties gevolgd, zodat ik jou een massage op maat kan aanbieden. Masseren is inmiddels van mij geworden. Ik vind het heerlijk om te doen. Ik vind het fijn om mensen even te laten ontsnappen aan de drukte van alledag. Een aanraking met de juiste aandacht kan zoveel doen.

Portretfotografie

Hoewel ik het al heel lang heerlijk vind om ook op dit vlak creatief bezig te zijn, heb ik me hier een paar jaar geleden echt verder in verdiept. Ik wilde graag de pure oprechte blik vangen van met name Tijmen om ook anderen te laten zien wat wij iedere dag mogen zien. Dat hij, ondanks alle hobbels die hij in deze maatschappij moet nemen, een bijzonder en uniek persoon is waar we ontzettend trots op zijn en waar hij ook zelf trots op mag leren zijn.
Ik probeer dan ook om een krachtig, puur en natuurlijk portret te maken. Een beeld dat raakt en de herinnering in stand houdt. Een moment om te koesteren.
Ik hou ervan om vertrouwen te creëren en me te verdiepen in het verhaal achter de persoon. Op die manier probeer ik iemand vast te leggen.
Na lang wikken en wegen en eigenlijk ook door het overlijden van mijn vader, die me zeker aan het eind van zijn leven op het hart heeft gedrukt te genieten van het leven, heb ik ervoor gekozen mijn gevoel te volgen en niet meer te hoeven kiezen tussen deze specialisaties. Ze gaan namelijk alledrie over waarnemen, luisteren, oog hebben voor de ander. Dat is het liefste wat ik doe!

Portretfotografie | Feliz 08
Portretfotografie | Feliz 08

Coaching

Na mijn studie Nederlands Recht heb ik jarenlang een eigen bewindvoerderspraktijk gehad. In deze jaren ben ik heel snel volwassen geworden en heb ik ontzettend veel geleerd. Het bewindvoerdersvak heeft een heel breed werkterrein met vaak ad hoc werkzaamheden, waarin financiële, juridische maar zeker ook sociale aspecten een hele grote rol spelen. Daarnaast heb ik een paar jaar gewerkt als klachtenfunctionaris bij een grote zorginstelling. Hier heb ik veel ervaring mogen opdoen met het coachen van mensen.

Naast werkervaring heb ik ook in mijn privé-leven ervaring opgedaan rondom begeleiding.

Door alle ervaringen die we hebben mogen opdoen rondom Tijmen, is het voor mij, bij begeleiding van belang om niet uit te gaan van eventuele belemmeringen maar juist van kansen. We beschikken vaak over unieke kwaliteiten, die vooral uitgedaagd moeten worden, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Maatwerk is enorm van belang, wat is passend voor jou? Het creëren van een veilige omgeving, een vertrouwensband, leren ontspannen en het aanleren van diverse vaardigheden zijn daarbij belangrijke aspecten. Coaching met een persoonlijke benadering eventueel in combinatie met lichaamsgericht werken kan hierbij zeker helpend zijn. 

Ik heb zelf helaas ook ervaren wat het is om Burn-out te raken, een ontzettend heftige periode. De combinatie van een hoge werkdruk, de zorgen rondom Tijmen en de mantelzorg van mijn vader werd me teveel. Van de ene op de andere dag kon ik niets meer. Ik was op. Een traject van diverse therapieën hebben me geholpen weer een beetje sterker te worden. Wat ik zelf wel heb gemist in dit traject is denk ik wel de aandacht voor mijn lichamelijke signalen, waardoor ik ook in de toekomst beter en eerder zou kunnen inschatten wanneer ik mijn grens bereik. Ik ben ervan overtuigd dat een holistische benadering, waarbij de verbinding van lichaam en geest centraal staat, nog meer effect zou hebben gehad. 

Door mijn liefde voor masseren en genoemde ervaringen heb ik mij ook inhoudelijk verdiept in coaching. Ik ben inmiddels gediplomeerd stress- en burn-out coach. Massagebehandelingen en coaching hebben veel overeenkomsten. Daarnaast kunnen ze een mooie aanvulling op elkaar vormen. Massage laat de energie vrij stromen. Lichamelijke klachten kunnen daardoor worden opgelost, maar ook veel emotionele problemen kunnen daardoor verdwijnen. Massage kan ervoor zorgen dat je dichter bij jezelf komt en je beter kunt luisteren naar je eigen ik. Daardoor kun je beter ontdekken wat je echt wilt. De coaching is erop gericht om hiermee ook in de praktijk aan de slag te gaan. De innerlijke rust die daarmee bereikt kan worden, kan weer worden versterkt door massage.

Door te kiezen voor massagebehandelingen, coaching of een combinatie van beide ben je in staat een positieve wending te geven aan je leven.


De naam Feliz 08 heb ik gekozen omdat Feliz staat voor ‘gelukkig’. Gelukkig omdat ik door de genoemde omstandigheden in aanraking heb mogen komen met massage en portretfotografie. Daarnaast ben ik erg gelukkig met ons gezin en waar we staan op dit moment. Ik heb gekozen voor de Spaanse vertaling van gelukkig omdat we de luxe hebben van een appartement in Spanje, waar we een veilige vakantieomgeving hebben kunnen creëren voor Tijmen, zodat we ook echt kunnen genieten. Spanje voelt als een tweede thuis. De cijfers 08 verwijzen naar het geboortejaar van Tijmen. De geboorte en de ontwikkeling van Tijmen heeft gezorgd voor een spiegel, verrassende en fijne wendingen in ons leven.