portret | portretfotografie | Feliz08

FAQ

Hier kun je een antwoord lezen op de meest gestelde vragen over portretfotografie. Heb je een andere vraag, dan hoor ik het heel graag.WERKWIJZE?

  • Voor de shoot hebben we contact over de datum en tijd. De shoot vindt plaats in mijn studio aan huis (let op, hiervoor moet je wel een trap op). Per mail krijg je een bevestiging met daarbij extra informatie over kledingtips. Aangezien ik bij daglicht fotografeer en daarom erg afhankelijk ben van het weer, kan dit leiden tot wijziging van de datum. Hier hebben we even overleg over.
  • Op de dag van de shoot begin ik nooit meteen met fotograferen maar neem ik altijd eerst even tijd voor een kennismaking. We zullen dan ook doornemen wat je mooi vindt en welke soort foto’s jij graag in de selectie wilt, zodat ik hiermee rekening kan houden. Een huiselijke ontspannen sfeer waarbij je je veilig en prettig voelt, vind ik erg belangrijk.
  • De shoot zelf duurt ongeveer 30-45 minuten. Afhankelijk van de leeftijd van het model zullen we af en toe pauzes nemen. 
  • Omdat ik met daglicht werk, zitten we vlak voor het raam. Het model zit op een kruk of achter/op een houten bankje. Er wordt gebruik gemaakt van in principe een zwarte achtergrond. Tegen een zwarte achtergrond spreken naar mijn mening de ogen nog meer. Een kledingwissel is mogelijk.
  • We zullen tijdens de shoot samen naar verschillende poses zoeken. Ik zal ook vragen stellen en aanwijzingen geven, waardoor we samen een mooi portret kunnen maken. 
  • Soms is het fijn om voor de jongere kinderen iets mee te nemen waar ze aan gehecht zijn, bijvoorbeeld een knuffel, zodat ze zich helemaal op hun gemak voelen. De shoot is geschikt vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten, meestal vanaf 8 maanden. Mocht het de eerste keer misschien niet lukken, dan maken gewoon een nieuwe afspraak.
  • Na de shoot ga ik aan de slag met het selecteren en het bewerken van de gemaakte foto’s. De nabewerking kost 1-2 uur per foto. Ik probeer om binnen 2 weken een link te sturen naar een online gallery met met ongeveer 10 -12 al deels bewerkte foto’s. Hierin kun je vervolgens aangeven welke foto’s je graag wilt hebben en die ik dan nog verder ga bewerken. Ik probeer dan binnen 2 weken de volledig bewerkte foto’s naar je te sturen. Deze krijg je in hoge resolutie, zodat ze ook te gebruiken zijn voor grote afdrukken. Er worden geen onbewerkte bestanden of RAW bestanden gedeeld. 
  • Elk gezicht en huidtype is weer anders. De foto’s bewerk ik dan ook naar mijn eigen inzicht en gevoel. Ik maak daarbij geen gebruik van presets.
  • Als jij een shoot bij mij boekt, ga je akkoord met mijn wijze van bewerken.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt mij bereiken op 06-27229983. Misschien ben ik bezig en neem ik niet op, spreek dan gerust een bericht in. Ook kun je een mail sturen.

Wat als ik verhinderd ben?

Ben je verhinderd voor een reeds gemaakte afspraak, dan dit graag uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch melden! Niet of te laat geannuleerde afspraken moet ik helaas aan je doorberekenen. Bij ziekte is altijd overleg mogelijk.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt contant maar ook per pin betalen.